Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Sudska policija
Federacije Bosne i Hercegovine

Održan sastanak sa predstavnicima Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom

24.12.2018.

 

Danas je u Sarajevu, u prostorijama Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine, održan radni sastanak kojem su prisustvovali Dženad Grošo, glavni zapovjednik Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine i pomoćnici glavnog zapovjednika Edin Vehabović i Esad Solak, te Kenan Kapo, direktor Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom i Hanadi Karić, pomoćnica direktora Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom.

Razlog sastanka je prijedlog TAIEX (tehnička pomoć i razmjena informacija) mape za 2019. godinu, čiji su zadaci osiguravanje obuka i sličnih oblika pomoći, posredovanje u prenošenju informacija te osiguravanje baza podataka vezanih za zakonodavstvo EU. Inače, TAIEX je instrument jedinice Generalnog direktorata za proširenje Evropske komisije, kojim koordinira Direkcija za evropske integracije Bosne i Hercegovine.

Na sastanku se razgovaralo o projektima koji bi uključivali zajedničke obuke, studijske posjete, radionice i druge vidove obuka službenika Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine i Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, a koje bi se odnosile na praktična znanja i vještine potrebne za kvalitetnu primjenu Zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine krivičnim djelom, što je jedan od ciljeva i u potpisanom Sporazumu o saradnji Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom i Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Bosanskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

DSC_0180.jpg

DSC_0186.jpg

DSC_0187.jpg

Ostale fotografije