Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružni privredni sud u
Istočnom Sarajevu

Posjeta studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu

25.12.2019.

Studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu  su u srijedu,  25.12.2019. godine posjetili Okružni privredni sud u Istočnom Sarajevu zajedno sa prof. Dijanom Marković – Bajalović.

Cilj posjete bio je upoznavanje studenata sa praktičnim radom suda iz oblasti stečaja, kroz prezentaciju Zakona o stečaju Republike Srpske i praktičnog primjera stečajnog postupka kroz ogledni primjer.

U uvodnom izlaganju v.d. Predsjednika suda Borovčanin Dragan se obratio studentima i upoznao ih sa radom i organizacijom suda.

Prezentaciju i predavanje iz oblasti Zakona o stečaju RS održala je Šiljegović Ana, referent u registru pravnih lica. Ona je upoznala studente sa osnovama stečajnog postupka, sa osvrtom na nove institute u Zakonu o stečaju RS a to su postupak restruktuiranja i reorganizacija stečajnog dužnika. 

Sekretar suda Đerić Dragana upoznala je studente sa samim formiranjem predmeta stečaja, te im prezentovala na konkretnom predmetu postupak stečaja od pokretanja do zaključenja istog.

V.d. Predsjednika suda studentima je predočio stečajni postupak sa praktičnim i konkretnim primjerima iz sudske prakse, odgovorio na pitanja koja su studenti postavljali te sa prof. Dijanom Marković – Bajalović razmijenio iskustva na temu stečaju iz teorije i prakse. 


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh

Prateće fotografije

foto1.jpg

foto3.jpg

foto2.jpg