Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Okružni privredni sud u
Istočnom Sarajevu

Obavještenje povodom epidemološke situacije u zemlji

16.03.2020.

Postupajući po uputama Visokog sudkog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine kao i Obavještenju Ministarstva pravde Republike Srpske, Okružni privredni sud u Istočnom Sarajevu izvršio je dezinfekciju prostorija i obezbijedio sva potrebna dezinfekciona sredstva.   

Sva zakazana ročišta, izuzev ročišta koja su hitna i neodložna su otkazana, o čemu su obaviješteni svi učesnici u postupku.   

U Okružnom privredom sudu u Istočnom Sarajevu redukovan je broj zaposlenih koji dolaze na posao, te za određena radna mjesta organizovan je rad od kuće, sve u cilju zaštite zaposlenih, a vodeći računa da se osigura nesmetan proces rada.  Pisarnica suda radiće svaki radnim danom, s tim da u prostorije pisarnice može ući jedna stranka, dok je druga dužna čekati red u pristojnom rastojanju od druge, o čemu je istaknuta obavijest na pisarnici.   

Pozivaju se svi građani koji imaju potrebu komunikacije sa sudom da kada je to moguće obraćaju se sudu pismenim podnescima putem pošte, faksa, a i putem zvaničnog mejla suda okpsud-istocnosarajevo@pravosudje.ba.   

S obzirom da su sva suđenja odložena, još jednom molimo stranke da se sudu u što većoj mjeri obraćaju pismenim putem.
 
Mjere ostaju na snazi do 13.04.2020. godine.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh